Skapa tid, ta hjälp med städningen

Att städa hemma kan vara både tidskrävande men också stressande, framför allt om man både arbetar men också har barn. Istället för att städa själv kan man anlita en städfirma som kommer ett antal dagar varje vecka eller månad och som tar hand om all städning i hemmet. Genom att ta hjälp med städningen kan man skapa tid, tid som man kan använda till något som är mer värdefullt som exempelvis att umgås med barnen, träna, utföra en hobby eller bara ta hand om sig själv.

mer tidNär man anlitar en städfirma bestämmer man själv hur ofta man vill få städning i hemmet utfört. Vissa vill ha städhjälp en eller ett par gånger i veckan medan andra vill ha städhjälp varje dag. Det är inte bara vanlig städning som dammsugning, damning och skura golven som man kan få hjälp med utan det går även att få annan mer kvalificerad städhjälp. Man kan exempelvis få hjälp med att diska, städa, bädda sängen, storstädning och fönsterputs. Man kan också få hjälp med att rengöra mattor, soffor eller andra specifika städuppdrag i hemmet. Det är en själv som bestämmer vilket typ av städning och rengöring som man vill få hjälp med och även hur ofta man vill få arbetet utfört. Att anlita en prisvärd städfirma för städning i hemmet gör att man kan frigöra betydande med tid.

När man anlitar städhjälp har man rätt att göra ett RUT-avdrag för en del av arbetskostnaderna som man betalar. RUT-avdraget ligger på 50 procent av arbetskostnader upp till ett belopp på hela 50 000 kronor per år. Kravet för att kunna göra ett skatteavdrag på 50 procent är att man har betalat in minst motsvarande belopp i skatt. Det innebär att kostnaden för att anlita städhjälp hemma inte behöver bli så kostsam. Samtidigt kan man spara betydande med tid som man istället kan använda till något viktigare som exempelvis umgås med familjen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *